afvallen door hardlopen

Gaat cellulitis weg met afvallen?

Cellulitis kan erg vervelend zijn. Veel vrouwen denken in eerste instantie dat het niet weg gaat, tenzij er voor een dure behandeling wordt betaald. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. Je kunt cellulitis weg met afvallen krijgen. Door er een gezonde levensstijl op na te houden, voorkom en bestrijd je cellulitis.

Hoe ontstaat cellulitis?

Voordat je gaat kijken naar oplossingen tegen cellulitis moet je weten hoe het gevormd wordt, daarom leggen wij je eerst uit wat de oorzaken zijn. Cellulitis kan ontstaan door een slechte werking van je bloedsomloop, maar ook door afvalstoffen en verklevingen van je bindweefsel.

benen van een vrouw

Een slechte doorbloeding speelt een belangrijke rol bij de vorming van cellulitis, omdat een slechte doorbloeding gepaard gaat met minder toestroming van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen is er kans op onderhuidse ophoping tussen de vetcellen. Hierdoor kan het vocht in je lichaam ook niet gelijkmatig onder je huid worden verdeeld en krijg je dus bobbeltjes en putjes.

Eigenlijk is het een vicieuze cirkel, want doordat het vocht en afvalstoffen niet gelijkmatig worden verdeeld onder je huidoppervlakte wordt de doorbloeding alleen nog maar slechter. Wat weer leidt tot meer ophopingen en dus nog meer en grotere putjes en bobbeltjes.

Dit kan worden versterkt doordat je te weinig water drinkt en de afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden, ook tekorten aan voedingsstoffen door het eten van verkeerde ongezonde voeding en te weinig beweging kunnen de reden zijn voor het ontstaan van cellulitis.

Wat kun je zelf tegen cellulitis doen? Een gezonde levensstijl!

Helaas is het een stuk makkelijker om cellulitis te voorkomen dan het weer weg te krijgen. Wanneer de cellulitis er minder dan een jaar zit, is het nog vrij makkelijk de cellulitis weg te krijgen door het simpel weg gezonder te eten, te bewegen (hardlopen of fietsen) en af en toe naar een masseur te gaan om zo de bloeddoorstroming te optimaliseren. Doe je dit niet binnen een jaar dan wordt het steeds moeilijker de cellulitis weg te krijgen.

Gelukkig zijn er toch nog een aantal methodes om cellulitis weg te krijgen ook al zit het er al langer dan een jaar. Allereerst is het belangrijk je levensstijl zo in te richten dat je gezonden eet en meer beweegt. Schaf bijvoorbeeld witbrood af, te veel paste, snoep, koekjes, chemische klant-en-klare maaltijden en alcohol. Dit zijn vaak de boosdoeners! Kies vanaf nu voor vers voedsel zoals groente, fruit en volkoren producten. Daarnaast moet je voldoende (1,5L) water per dag binnenkrijgen, dit zorgt voor een verbetering van de afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

Naast het aanpassen van je voeding is het ook raadzaam om regelmatig hard te lopen, hierdoor wordt cellulitis rondom de benen beperkt of zelfs weggehaald. Voor het verminderen van cellulitis kun je het beste gerichte oefeningen doen voor de billen en de benen. Mocht je cellulitis rondom de armen ervaren dan is het raadzaam om specifieke armoefeningen te doen. Het beste is een combinatie van cardio en krachtoefeningen.  Bewegen is natuurlijk niet alleen goed voor het verminderen van cellulitis maar in het algemeen raadzaam voor een goede gezondheid.

sinaasappelhuid bij een vrouw

Gaat cellulitis weg met afvallen?

Gaat cellulitis dan weg door af te vallen? In zekere zin wel. Wanneer je aan het afvallen bent, ontwikkel je ook een gezondere levensstijl. Je eet gezonder en beweegt meer. Anders zou je ook niet gaan afvallen. Wanneer je van je cellulitis af wilt komen, is het raadzaam om te beginnen met afvallen, zodat je een gezondere levensstijl ontwikkelt.

Masseren tegen cellulitis

Omdat cellulitis veel te maken heeft met de doorbloeding van je vaten is het aan te raden om eens in de maand (of vaker) een massage te nemen. Mocht je het gevoel hebben dat dat niet werkt, kun je ervoor kiezen een anti-cellulitis apparaat aan te schaffen. Dit werk nog beter omdat je dit vaker kan doen, ook scheelt het in de kosten. Een anti-cellulitis apparaat hoef je immers maar een keer aan te schaffen.het anti cellulite apparaat voor benen

De voordelen van een anti-cellulitis apparaat:

  • Thuis te gebruiken (elke dag 5-10 min is genoeg)
  • Zowel een masseerfunctie als een zuigfunctie
  • Behandeld zowel de huidoppervlakte en de diepere lagen van de huid
  • Goedkoper dan massages bij een massagesalon
  • Makkelijk overal mee te nemen

Even in het kort; beweeg meer, pas je levensstijl aan met gezonde voeding en masseer je boven- en onderhuid met een anti-cellulitis apparaat voor voldoende bloeddoorstroming.

MenuHome