Tips en Tricks tegen cellulitis op je benen

benen van een vrouw
Deel Dit Bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

In deze blog lees je meer over de cellulitis die zich vormt rondom de benen en dan met name rondom de bovenbenen. Door het lezen van deze blog kom je erachter hoe je deze vorm van cellulitis kunt voorkomen en behandelen.

Graag wil ik je meegeven dat je er niet zo over hoeft in te zitten als je een paar putjes of bultjes op je benen hebt zitten. Het is belangrijk om jezelf goed te voelen en van je eigen lichaam te houden. Immers is jouw lichaam dat jouw elke dag in leven houdt en alles goed laat functioneren. Leer het dus waarderen.

Wat is cellulitis?

Cellulitis wordt beschouwd als een gelokaliseerde stofwisselingsziekte van de huid en bloedvaten. Met de jaren mee worden de bloedvaten minder doorbloed waardoor kleine ontstekingen ontstaan. Dit veroorzaakt ongelijke diktes van de huid en ophopingen van vet.

Factoren die cellulitis veroorzaken

Een heleboel verschillende factoren kunnen de kans op cellulitis vergroten. Deze factoren zal ik hier 1 voor 1 toelichten.

  1. Ongezond, bewerkt voedsel: wat je eet doet er enorm veel toe. Verse groenten en fruit, verse granen en magere eiwitten zijn het beste. Een dieet met veel vet, koolhydraten, zout en weinig vezels wordt afgeraden.
  2. Veroudering: aan dit punt kun je eigenlijk niet veel doen. Naarmate je ouder wordt verminderd de elasticiteit van je huid, dat zich vaak uit in de vorm van cellulitis. Maar er is goed nieuws! Door gezond te eten en de huid regelmatig te masseren kun je de gevolgen van ouder worden verzachten. Eet dus gezond en masseer de huid regelmatig.
  3. Roken: rook je? Dan ben je niet goed bezig. Cellulitis komt namelijk vaker voor bij rokers dan bij niet-rokers. Maar waarom? De rook die van een sigaret afkomt vermindert de bloedstroom door de vaten en verzwakt en verstoort de vorming van collageen, waardoor het bindweefsel beschadigd raakt. Dit is dus wellicht nog een goede reden om te stoppen, mocht je roken.

cellulitis weghalen

Wat kun je doen tegen cellulitis rondom de benen?

Zoals je nu wel weet zijn er heel veel redenen waarom cellulitis zich vormt. In deze paragraaf neem ik de belangrijkste maatregelen met je door.

Cellulitis bestrijden met een dieet

Cellulitis kun je voorkomen of bestrijden met je eetpatroon met het oog op het verwijderen van giftige stoffen. Eet alleen onbewerkt voedsel ofwel alkalische voedselmiddelen, dit houdt in verse groente en fruit.

Je zult nu wel denken ‘’kunnen verse groente en fruit mij echt helpen tegen cellulitis?’’ Ja, dat kan echt. Zeker in combinatie met de volgende tips die ik je ga geven. Naast goed voedsel is het erg belangrijk om jezelf voldoende te hydrateren. Dit zorgt ervoor dat je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren i.p.v. dat het zich onder je huid gaat verzamelen.

Sporten tegen cellulitis

Omdat cellulitis onder andere wordt veroorzaakt door een geringe bloedstroom in de bloedvaten is het belangrijk om dit te stimuleren. Dit kun je doen door beenoefeningen te doen of door te gaan hardlopen.

Simpel gezegd kun je cellulitis dus weg trainen met de juiste oefeningen. Om cellulitis te verminderen rondom de benen is het uiteraard gewenst om beenoefeningen te doen. Om het juiste resultaat te bereiken kun je het beste 3 keer per week beenoefeningen doen in combinatie met hardlopen.

Masseren

Na het sporten is het altijd fijn om te ontspannen. Wat is nu fijner als je na het sporten je spieren en huid kan verwennen met een massage en het ook nog eens helpt tegen cellulitis? Massages helpen bij het stimuleren van de bloedstroom door de bloedvaten waardoor afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden.

Mocht je niet elke keer na een training een masseur bij de hand hebben dan is een anticellulitis apparaat een goede oplossing. Sterker nog, dit apparaat is gericht op het verminderen van cellulitis en een masseur niet ;).

DEAL: Anti Cellulitis Massage + Vacuum Apparaat

Voor een merkbaar strakke huid

€49,45

€39,45

Bespaar 10 euro!

anti cellulitis massage apparaat

Andere Berichten

anti cellulitis massage apparaat
Anti cellulitis

Waar koop ik een anti cellulitis apparaat?

‘Waar koop ik een anti cellulitis apparaat?’, is een veelgestelde vraag door vrouwen. Wanneer je last hebt van cellulite, kan een anti cellulitis massage apparaat

benen van een vrouw
tips tegen cellulite

Tips en Tricks tegen cellulitis op je benen

In deze blog lees je meer over de cellulitis die zich vormt rondom de benen en dan met name rondom de bovenbenen. Door het lezen