Wat helpt echt tegen cellulitis? 8 tips!

Wat helpt echt tegen cellulitis? 8 tips!

Het is ontzettend vervelend om last te hebben van cellulitis. Gelukkig ben je niet de enige vrouw die last heeft van een sinaasappelhuid. Daarom zijn er al genoeg mensen geweest die een oplossing hebben gevonden tegen cellulitis.

In dit artikel zal ik je vertellen wat écht helpt tegen cellulitis, zodat je er hopelijk voor eens en voor altijd vanaf bent!

Wat is cellulitis?

Laten we eerst even kort bekijken wat cellulitis nu eigenlijk is. Het staat ook wel bekend als een sinaasappelhuid en kan bij vrouwen op hun buik, benen en billen voorkomen. In sommige gevallen hebben vrouwen er ook op hun armen last van.

Het ontstaat door een veranderingen in de vetcellen en het onderhuidse bindweefsel. Omdat sommige vetcellen groter worden dan de andere, wordt de huid als het ware omhoog geduwd door deze cellen.

Wat helpt echt tegen cellulitis

Oorzaken van cellulitis

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die tot dit probleem leiden. De voornamelijkste oorzaken van cellulitis zijn:

  • Leeftijd: hoe ouder je wordt, hoe vaker je last hebt van cellulitis. Dit komt doordat de huid dunner en minder elastisch wordt, terwijl het bindweefsel op hetzelfde moment een stuk zwakker wordt.
  • Huidskleur: cellulitis komt vaker voor bij donkere huidskleuren.
  • Ongezonde levensstijl: een ongezonde levensstijl kan zorgen voor cellulitis. Denk aan alcohol, roken, weinig beweging en ongezonde voeding.
  • Genen: je kunt een genetische aanleg hebben voor cellulitis.
  • Geslacht: cellulitis komt voornamelijk alleen bij vrouwen voor (in 80%-90% van alle gevallen).
  • Hormonale verandering: een hormonale verandering kan zorgen voor cellulitis.

5 tips die écht helpen tegen cellulitis

Dus, wat helpt echt tegen cellulitis? Wij hebben 5 tips die ervoor kunnen zorgen dat je eindelijk van cellulitis afkomt.

1. Ga meer bewegen en eet gezond

We zeiden het net al: een ongezonde levensstijl kan de kans op het krijgen van cellulitis verhogen. Wanneer je van je sinaasappelhuid af wilt, kun je het beste eerst je levensstijl eens onder de loep nemen. Leef je gezond?

vrouw aan het hardlopen

Zorg ervoor dat je veel groenten en fruit eet. En denk dan vooral aan groenten en fruit waar veel vitamine C in zit. Deze vitamine gaat namelijk de afbraak van collageen tegen, wat voor een soepele huid zorgt.

Het is ook gunstig om voeding met veel eiwitten te eten. Dit zorgt namelijk ook voor een gezonde en elastische huid. Beperk daarbij de consumptie van ongezonde voeding waar veel vet en zout in zit. Dit bevordert de gezondheid van de huid namelijk niet.

Als laatste is het belangrijk om genoeg te bewegen. Zo houdt je de huid namelijk soepel en blijft je metabolisme op pijl.

2. Drink vaker water

Drink je 1,5 liter water per dag? Goed zo! Dat zorgt namelijk voor een gehydrateerde huid. Wanneer je nog geen 1,5 liter water per dag drinkt, is het aan te raden om dit te doen. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam optimaal zijn werk kan doen. Dit wordt overigens ook aangeraden door Het Voedingscentrum.

3. Zorg voor genoeg slaap

Het is belangrijk om genoeg te slapen. Zo wordt het aangeraden om 7 tot 8 uur slaap per nacht te nemen. Het is overigens wel belangrijk dat de kwaliteit van je slaap goed is. Een goede nachtrust zorgt namelijk voor een goede hormonenbalans. En dat is dan weer goed voor je huid!

4. Gebruik een speciale anti-cellulitis crème

Er is gelukkig een anti-cellulitis crème op de markt die een sinaasappelhuid kan verminderen. Deze crème zit vol cafeïne en verschillende vitamines die het lichaam helpen om de vetweefsel te verbranden en de bindweefsels te versterken. Bekijk onze anti-cellulitis crème hier!

5. Maak gebruik van een anti-cellulitis apparaat

Voor veel vrouwen is een anti-cellulitis apparaat dé oplossing tegen cellulitis. Dit is een massage apparaat dat de cellulite kan bestrijden door het dagelijks te gebruiken op de huid. In het verleden zijn er al veel vrouwen geweest die baat hadden bij het gebruik van een anti-cellulitis apparaat.

Ben je op zoek naar een anti-cellulitis apparaat? Bekijk dan onderstaande aanbieding!

MenuHome