Help! Ik heb een sinaasappelhuid..

Waarom heb ik (een sinaasappelhuid) cellulite? 4 oorzaken!

Een sinaasappelhuid, wat ook wel bekend staat als cellulite, ontstaat als gevolg van een toename van de vetcellen in onderhuids bindweefsel. Hierdoor vernauwen bloedvaten namelijk verder en verder, waardoor vet, afvalstoffen en vocht met steeds meer moeite door het lichaam worden afgevoerd. Je huid gaat daardoor uit bobbeltjes en putjes bestaan. Vandaar de naam sinaasappelhuid. De gebieden waar je dit fenomeen het vaakst ziet verschijnen, zijn de billen en de bovenbenen. Mogelijk komt het ook voor op je buik of op je armen.

Dan nog zit je mogelijk met de vraag waarom precies jij het nu hebt gekregen. Want wat maakt nu dat er zo’n toename van de vetcellen in je onderhuidse bindweefsel zichtbaar is? Wat is de oorzaak?

Sinaasappelhuid benen verminderen

Wat is de oorzaak van – een sinaasappelhuid – cellulite?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van een sinaasappelhuid. Dit geldt voor zowel een sinaasappelhuid op de benen, billen als op de buik of armen. De meespelende factoren zijn onder andere:

  • Hormoonhuishouding: Hormonen spelen een belangrijke rol in dit proces. Te veel oestrogeen zorgt voor een toename in de vetopslag in cellen. Aangezien vrouwen meer oestrogeen in het lichaam hebben, hebben zij ook vaker last van cellulite.
  • Erfelijkheid: De kans op cellulite neemt toe wanneer er in je familie cellulite voorkomt. Er is een erfelijke factor aanwezig.
  • Voedingspatroon: Ook je voedingspatroon is belangrijk. Eet je veel vet en zout en weinig vitamines, vezels en andere gezonde voedingsstoffen? Dan verhoogt je kans op cellulite. Een toename in gewicht verhoogt deze kans alleen maar verder.
  • Beweging: Een laatste belangrijke factor is de mate waarin je beweegt. Hoe meer je beweegt, hoe kleiner de kans op een sinaasappelhuid. Beweging zorgt namelijk voor een betere circulatie van je bloed en een afname van het vetgehalte.

Kan ik iets doen tegen – een sinaasappelhuid – cellulite?

Helemaal van bijvoorbeeld een sinaasappelhuid in de benen afkomen, is heel lastig. Dit is vaak niet haalbaar. Echter zijn er wel enkele dingen die je kunt doen om de cellulite drastisch te verminderen. Een significante vermindering ligt wel degelijk binnen de mogelijkheden. 3 dingen die je kunt doen om deze vermindering te realiseren, zijn:

  • Beweeg meer: Een sinaasappelhuid in de benen verminderen, kan je deels bewerkstelligen door bijvoorbeeld te gaan rennen of je benen te trainen. Maar meer beweging in het algemeen is al voldoende.Cellulite verminderen
  • Eet gezonder: Eet minder vettige voedingsmiddelen, minder zout en minder ongezonde producten. Gezond eten bestaat bijvoorbeeld uit fruit, groenten, volkorenproducten, vis en noten. Al deze voedingsstoffen gaan de vorming van een sinaasappelhuid tegen.
  • Gebruik anti cellulite apparaat: Een laatste en zeer effectieve manier om een sinaasappelhuid tegen te gaan, is het gebruik van een anti cellulite apparaat. Je zorgt voor een natuurlijke elasticiteit en zachtheid van de huid. Door dagelijks 5 tot 10 minuten met dit apparaat aan de slag te gaan, valt er veel winst te behalen.

Zo kan het best vervelend zijn om een sinaasappelhuid te ervaren, maar hoef je absoluut niet de handdoek in de ring te gooien. Er is genoeg dat je kan doen om cellulite tegen te gaan.

MenuHome