afvallen door hardlopen

Cellulitis verminderen door hardlopen – Kan dat echt?

Kun je cellulitis verminderen door hardlopen? Je zult er van staan te kijken, maar het is echt zo. Door te hardlopen, zorg je er namelijk voor dat je huid jong en elastisch blijft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat afvalstoffen verder afgevoerd worden, waardoor de kans op cellulite kleiner wordt.

Toch kun je beter ook met een aantal andere dingen rekening houden wanneer je cellulitis wilt verminderen. Hoe het precies zit met cellulitis en hardlopen, en waarmee je cellulitis nog meer kunt verminderen, leggen we je graag in dit artikel uit.

Wat is de oorzaak van cellulitis?

Er zijn verschillende oorzaken te vinden voor het ontstaan van cellulitis. Voordat je begrijpt hoe je van cellulite afkomt, is het belangrijk om te begrijpen waar het door wordt veroorzaakt.

  1. Ouderdom: helaas kun je hier niet zo veel aan doen. Iedereen wordt namelijk ouder, en daardoor wordt je huid steeds minder elastisch. Dit kan er voor zorgen dat je last krijgt van cellulitis. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw huid toch iets jonger houdt.
  2. Ongezond en bewerkt voedsel: wat je eet doet er enorm veel toe. Verse groenten en fruit, verse granen en magere eiwitten zijn het beste. Een dieet met veel vet, koolhydraten, zout en weinig vezels wordt afgeraden.
  3. Roken: wanneer je rookt, heb je een grotere kans op het krijgen en behouden van cellulitis. Dit komt doordat de rook de bloed-doorstroming van het lichaam verzwakt. Daarom is het, naast de andere gezondheidsvoordelen, verstandig om te stoppen met roken (of hier niet aan te beginnen).

masseren van de rug

Cellulitis verminderen met hardlopen

vrouw aan het hardlopen

Het is, zoals ik eerder al zei, mogelijk om cellulitis te verminderen door middel van hardlopen. Hardlopen zorgt namelijk voor een goede doorstroom van de bloedvaten in ons lichaam. Het is ook mogelijk om beenoefeningen in de sportschool te doen. Dit zorgt voor hetzelfde resultaat.

Hardlopen werkt voornamelijk voor mensen die last hebben van cellulitis op de benen. Het beste is om minimaal 3 keer per week te hardlopen of beenoefeningen te doen, wanneer je cellulitis zo effectief mogelijk wilt bestrijden.

Er zijn daarnaast nog veel meer redenen om meer te gaan sporten. Het zorgt er namelijk ook voor dat je lekkerder in je vel zit, en gaat afvallen. Ook krijg je een betere conditie wanneer je 3 keer per week gaat hardlopen.

Natuurlijk hoef je niet meteen verre afstanden te gaan rennen. Je kunt het beste met kleine afstanden beginnen, en dit vervolgens opbouwen naar langere afstanden.

Andere manieren om van cellulitis af te komen

Cellulitis bestrijden met een dieet

Cellulitis kun je voorkomen of bestrijden met je eetpatroon met het oog op het verwijderen van giftige stoffen. Eet alleen onbewerkt voedsel ofwel alkalische voedselmiddelen, dit houdt in verse groente en fruit.

Je zult nu wel denken ‘’kunnen verse groente en fruit mij echt helpen tegen cellulitis?’’ Ja, dat kan echt. Zeker in combinatie met de volgende tips die ik je ga geven. Naast goed voedsel is het erg belangrijk om jezelf voldoende te hydrateren. Dit zorgt ervoor dat je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren i.p.v. dat het zich onder je huid gaat verzamelen.

Masseren

Na het sporten is het altijd fijn om te ontspannen. Wat is nu fijner als je na het sporten je spieren en huid kan verwennen met een massage en het ook nog eens helpt tegen cellulitis? Massages helpen bij het stimuleren van de bloedstroom door de bloedvaten waardoor afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden.

Mocht je niet elke keer na een training een masseur bij de hand hebben dan is een anticellulitis apparaat een goede oplossing. Sterker nog, dit apparaat is gericht op het verminderen van cellulitis en een masseur niet ;).

MenuHome