Ineens veel cellulitis – Hoe kan dat en hoe gaat het weg?

last van cellulitis
Deel Dit Bericht
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ineens veel cellulitis, hoe kan dat? De zon heeft de afgelopen dagen flink geschenen. De dikke truien en broeken werden vervangen door jurkjes en van lange mouwen was er ook geen sprake. Maar met de jaren krijgen sommige vrouwen last van de welbekende sinaasappelhuid ofwel cellulitis. Na een lange winterse periode worden veel vrouwen geconfronteerd met cellulitis.

Ongeveer 8 op de 10 vrouwen krijgen jong of oud last van cellulitis. De ene vrouw krijgt er al rond haar 20ste last van terwijl een andere vrouw pas rond haar 40ste of zelfs 50ste last van krijgt. Je krijgt cellulitis door een dunner wordende diepere huidlaag, slapper en onregelmatig bindweefsel en lokale verstoppingen onder de huid. Ook kan cellulitis versterkt worden door een hormonale verandering, voorbeelden hiervan zijn de anticonceptiepil, een zwangerschap of de menopauze. Hierdoor kan cellulitis ineens in een agressievere vorm voorkomen, dit kan zowel op het boven- als het onderlichaam voorkomen. De pil kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je meer vocht vast houdt waardoor je last krijgt van een hobbelige huid.

Meer over de oorzaak van cellulitis

vrouw zonder cellulitis

Voordat je gaat kijken naar oplossingen tegen cellulitis moet je eerst weten wat de oorzaak is van cellulitis. Cellulitis kan ontstaan door een slechte werking van je bloedsomloop, maar ook door afvalstoffen en verklevingen van je bindweefsel.

Een slechte doorbloeding speelt een belangrijke rol bij de vorming van cellulitis, omdat een slechte doorbloeding gepaard gaat met minder toestroming van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen is er kans op onderhuidse ophoping tussen de vetcellen. Hierdoor kan het vocht in je lichaam ook niet gelijkmatig onder je huid worden verdeeld en krijg je dus bobbeltjes en putjes.

Eigenlijk is het een vicieuze cirkel, want doordat het vocht en afvalstoffen niet gelijkmatig worden verdeeld onder je huidoppervlakte wordt de doorbloeding alleen nog maar slechter. Wat weer leidt tot meer ophopingen en dus nog meer en grotere putjes en bobbeltjes.

Dit kan worden versterkt doordat je te weinig water drinkt en de afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden, ook tekorten aan voedingsstoffen door het eten van verkeerde ongezonde voeding en te weinig beweging kunnen de reden zijn voor het ontstaan van cellulitis.

sudatone gel anticellulite

Wat kun je doen? Helpt een crème echt?

Wanneer je ineens veel cellulitis krijgt, is smeren tegen cellulitis een veel gebruikte methode! Anti-cellulitecrèmes bevatten ingrediënten zoals cafeïne en vitamine A-zuren, waardoor ze vet helpen verbranden en je bindweefsel kunnen versterken. Het probleem bij cellulitis zit echter zo diep in je huid dat crèmes vaak niet ver genoeg reiken.

Daarom is het verstandig om het smeren met een crème te combineren met het masseren van de betreffende plekken. Dit kun je simpelweg doen met een anti-cellulitisapparaat en een juiste crème. Dergelijke crèmes spannen je huid aan en werken vocht afdrijvend, wat een tijdelijk gladmakend effect heeft. Bovendien hebben cellulitecrèmes het voordeel dat ze de huid hydrateren, waardoor je velletje er vanzelf voller en gladder uitziet. Het kan dus zeker geen kwaad om aan het smeren te slaan!

DEAL: Anti Cellulitis Massage + Vacuum Apparaat

Voor een merkbaar strakke huid

€49,45

€39,45

Bespaar 10 euro!

anti cellulitis massage apparaat

Andere Berichten

anti cellulitis massage apparaat
Anti cellulitis

Waar koop ik een anti cellulitis apparaat?

‘Waar koop ik een anti cellulitis apparaat?’, is een veelgestelde vraag door vrouwen. Wanneer je last hebt van cellulite, kan een anti cellulitis massage apparaat

benen van een vrouw
tips tegen cellulite

Tips en Tricks tegen cellulitis op je benen

In deze blog lees je meer over de cellulitis die zich vormt rondom de benen en dan met name rondom de bovenbenen. Door het lezen